A hónap képe - 2015. január

Egerészölyv - 2015. január, Mecsek

2010 decemberében történt, hogy egy nagyon komor, borult délután lesben ültem, ölyvre vártam. A vastag, sötét felhőkből szakadatlanul hullott a hó. A gyönyörű hóesésben be is szállt elém az ölyv, de én egy óvatlan objektívmozdítással egyből távozásra is bírtam. Fotó nem is készült a pillanatról, pedig a körülmények ideálisak voltak egy igazi, téli hangulatú ölyves fénykép elkészültéhez. Azóta minden télen vártam a lehetőséget, hogy ismételhessek, és a vágyott fotó elkészülhessen. Négy évre volt ehhez szükség. A legutóbbi januári fotózáson minden tényező adott volt. Sűrű hóesés, madarak és fotós egy helyen, egy időben. Ritka együttállás. :)

A kép Pentax K-5 II vázzal, Sigma 120-400 mm 1/4,5-5.6 DG APO OS optikával, f5,6, 1/60, ISO 1600 beállításokkal készült.


Pécs, 2015. február 1.

Kedves Sándor!
Gratulálok és köszönöm az élményt! Megérte várni, gyönyörű képek. Szeretem az ölyvek röptét és látványát az utak mellett. Többször megálltam autóval, hogy fotózhassam, dehát félénkségük és az én naívitásom határtalan. Ilyen egy laikus.
Mégegyszer köszönöm, s további sok eredményes fotózást kívánok a lelkes laikusok örömére!
Üdvözlettel: Haszmann Beatrix

Kedves Beatrix!
Köszönöm szépen a gratulációt! :)